7 gode grunner til å sette grenser

7 gode grunner til å sette grenser 

 

Hvorfor er det viktig å jobbe med sine grenser? Fordi vi står ovenfor valgsituasjoner det meste av vår våkne tid, men vi tenker ikke på det. Valgene våre er blitt automatiserte, og nettopp derfor er det viktig at vi stopper opp og tenker på hvorfor vi gjør det vi gjør.

·Grenser hjelper deg til å definere din identitet –hvem du er, hva du vil og hvordan du ser på ting. Det betyr også at når du er trygg på deg selv og ditt – så blir andre det også.

·Grenser hjelper deg til å beskytte deg selv mot dem som misbruker din tillit og snillhet. Ikke  minst hjelper det deg til å til å lukke ute det du ikke vil ha inn, og inne det du ikke vil ha ut. Har du tenkt på det egentlig? At grenser beskytter deg?

·Grenser er ditt arkivsystem: uten dem kan du ikke regulere krav, ideer, drømmer, ansvar, muligheter, gleder og aktiviteter. Uten grenser blir livet fort kaotisk!

· Grenser er med på å synliggjøre deg. Andre mennesker vet at de kan stole på deg, si taushetsbelagte hemmeligheter til deg, du kan jobbe og være engasjert uten å brenne deg ut. Dine indre grenser er også ditt kompass i hverdagen

·Grenser hjelper deg til å beskytte deg selv mot energivampyrer eller negative mennesker. Gode grenser gir deg en trygghet som gjør at du tør å si nei og sette dine grenser.

· Grenser hjelper deg også å komme deg bort fra en uønsket offer- eller
martyrrolle.

· Grenser hjelper deg til å beskytte dine fineste personlige eiendeler – kunnskap, kropp, ferdigheter, evner, hensikt og oppdrag. Du vet du fortjener det